چگونه به حساب متوفیان دسترسی داشته باشیم؟

بهره مندی وراث از موجودی حساب سپرده بانکی متوفیانی که تاریخ فوت آنها از ۱ فروردین ۱۳۹۵ و بعد از آن است تسهیل شد.

به گزارش راهبرد بانک،موسسات اعتباری مکلف شدند از تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱ با هدف تسهیل بهره‌مندی وراث از موجودی حساب سپرده بانکی متوفیان خویش، در مورد متوفیانی که تاریخ فوت آنها از ۱ فروردین ۱۳۹۵ و بعد از آن است، در صورت درخواست هر یک از وراث قانونی، پس از کسر مالیات متعلق، مابقی موجودی سپرده و حسب مورد سود مترتب بر آن را به وراث پرداخت کنند.

 بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۰۲.۲۹۰۵۳۷ مورخ ۲۹ بهمن ماه سال جاری موارد زیر را ابلاغ کرد:
معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی از مهلت سه هفته ای برای ارائه اسناد به منظور دریافت سود سهام عدالت متوفیان خبر داد.

احتراماً، بدین‌وسیله تصویر نامه شماره ۲۰۱۳۱۹‌/۲ مورخ ۱۸‌/۱۰‌/۱۴۰۲ وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در رابطه با نحوه اجرای تبصره (۱) ماده (۳۴) «قانون مالیات‌های مستقیم» برای استحضار و صدور دستور اقدام مقتضی ایفاد می‌شود. بر این اساس، مؤسسات اعتباری مکلف شده‌اند از تاریخ ۰۱‌/۰۱‌/۱۴۰۳ با هدف تسهیل بهره‌مندی وراث از موجودی حساب سپرده بانکی متوفیان خویش، در مورد متوفیانی که تاریخ فوت آن‌ها از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۵ و بعد از آن است، در صورت درخواست هر یک از وراث قانونی، پس از کسر مالیات متعلق، مابقی موجودی سپرده و حسب مورد سود مترتب بر آن را به وراث پرداخت نمایند.
در حاشیه نمایشگاه بورس و بانک و بیمه از سامانه میراث که سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان است رونمایی شد.

همچنین مؤسسات اعتباری مکلف شده‌اند که مالیات کسر شده را حداکثر تا پایان ماه بعد آن به حساب‌های سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.