به گزارش راهبرد بانک، بهگفته قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی، سود سهام عدالت امسال به بیش از ۶۰ هزار میلیارد رسیده است.
بعد از این خبر افزایش سود شرکتهای بورسی سهام عدالت بود که شورایعالی بورس تصمیم به واریز این سود در دو مرحله گرفت.
بهگفته احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، در شورایعالی بورس مصوب شد که سود سهام عدالت شرکتهای بورسی تا پایان پاییز توزیع خواهد شد.
اما در حالی که فقط ۴ روز بیشتر تا پایان آذر باقی نمانده است ۱۲ شرکت پالایش نفت شیراز، پالایش نفت تبریز، پتروشیمی مارون، آلومینیوم ایران، پالایش نفت لاوان، فجر انرژی خلیج فارس، فولاد آلیاژی ایران، سیمان داراب، فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر، نیرو ترانس، پالایش نفت بندرعباس، سود سهام عدالت خود را واریز نکردهاند که این ۱۲ شرکت در صورت عدم واریز سود در چند روز باقیمانده منتظر برخورد سازمان بورس باشند.
حدادی مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این رابطه گفت: بهخصوص شرکتهایی که طبق جدول زمانبندیای که خودشان اعلام کردند سود را تا پایان آذرماه پرداخت نکنند، حتی سلب صلاحیت مدیران یکی از این مواردی است که کمیته تخلفات میتواند به آن رأی بدهد.
از ۲۴ شرکت موجود در سبد سهام عدالت ۱۰ شرکت پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت اصفهان، فولاد خوزستان، پتروشیمی تندگویان، بانک ملت، بانک تجارت، بانک صادرات، پست بانک، حملونقل پتروشیمی، پارس سوئیچ سود خود را بهطور کامل پرداخت کردند و ۴ شرکت ملی مس، معدنی چادرملو، پتروشیمی جم، کشتیرانی جمهوری اسلامی، تنها بخشی از سود خود را واریز کردهاند. شرکتهای ایران خودرو، سایپا، بیمه دانا و کارخانهجات مخابراتی ایران هم امسال بهطور کل سودی تقسیم نکردهاند.
لازم به ذکر است کنار واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۱ سود باقیمانده شرکت مخابرات از سال ۹۹ هم باید پرداخت شود.
حدادی مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این رابطه افزود: البته قولهایی داده شده است که در همین آذرماه آن سود باقیمانده سال ۹۹ که عدد خیلی ناچیزی هم هست پرداخت بشود.
در صورتی که در چند روز باقیمانده شرکتها سودهای تقسیمی خود را به حساب شرکت سپردهگذاری واریز بکنند تا پایان آذر سهامداران سهام عدالت ۵۰ درصد سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ خود را دریافت خواهند کرد، در غیر این صورت بخش عمده آن در پایان سال به حسابشان واریز میشود.