به گزارش راهبرد بانک، اسپرسو تقریبا در همه جای دنیا یکی از پر طرفدارترین انواع قهوه است و هیچ چیز مانند داشتن دستگاه قهوه اسپرسو در خانه برای تهیه آن نیست. اگر سعی کردید در خانه اسپرسو درست کنید و اسپرسوی شما خامه نداشت و علت این که چرا اسپرسوی شما خامه ندارد را متوجه […]
به گزارش راهبرد بانک، اسپرسو تقریبا در همه جای دنیا یکی از پر طرفدارترین انواع قهوه است و هیچ چیز مانند داشتن دستگاه قهوه اسپرسو در خانه برای تهیه آن نیست. اگر سعی کردید در خانه اسپرسو درست کنید و اسپرسوی شما خامه نداشت و علت این که چرا اسپرسوی شما خامه ندارد را متوجه نشدید در ادامه مقاله علت خامه ندادن اسپرسوساز را مورد بررسی قرار می دهیم.
خامه یا کرما، کف فومی مانند قهوه ای مایل به قرمز روی اسپرسو است که روی هر شات قرار می گیرد.
اگر اسپرسو را به صورت صحیح با اسپرسوساز یا قهوه ساز درست تهیه کنید، لایه کف آلود به عنوان خامه باید روی نوشیدنی خود داشته باشید.
به تعریفی دیگر و شفاف تر کرم اسپرسو همان حباب های کوچک دی اکسید کربن است که در نوشابه های گازدار هم استفاده می شود در قسمت روغنی ترکیبات قهوه نیز موجود است و به آن گاز کربنیک هم گفته می شود.
قهوه ترک پس از اسپرسو دومین روش محبوب درست کردن قهوه به حساب میاد. در مجله اوجی کالا تاکید شده است تمام دوست داران این قهوه هم دنبال این موضوع هستند که قهوشون خامه ای و پر کف باشه. اما در بسیاری مواقع مشاهده می کنیم که نتیجه کار یک قهوه آبکی و بی مزه می باشد که اصلاً رنگ و رویی از قهوه ترک اصیل ندارد.
اولین و مهمترین موردی که باعث کف نکردن قهوه ترک می شود عدم خرید قهوه تازه و مناسب است. درست ترین کار این است که اگر دستگاه آسیاب دارید میکسی از دانه های قهوه خرید کنید و خودتان آنها را آسیاب نمایید.
چکه آهسته دستگاه همراه با صداهای مختلف ناشی از انسداد حاصل از رسوبات و سختی آب است که لوله های قهوه ساز را مسدود می کند که این در دستگاه های قهوه ساز تحت فشار هوا بیشتر می باشد که باید توسط تعمیرکار تعمیر شود.
نازل بخار یکی از قطعات مهم در اسپرسو ساز است. این قطعه وظیفه درست کردن کف شیر برای نوشیدنی ها را دارد. اگر نازل بخار به خوبی عمل نکند، نمیتوان یک کف شیر و فوم با کیفیت برای نوشیدنی آماده کرد. چند عامل برای این مشکل وجود دادر که می توان از
رسوب گرفتن دریچه نازل بخار اسپرسوساز رسوب گرفتن لوله نازل بخار اسپرسوساز خراب شدن دستگیره نازل بخار اسپرسوساز
عدم استفاده از قهوه کافی؛ علت خامه ندادن اسپرسوساز: برای دو شات اسپرسو حداقل به ۱۴ گرم قهوه نیاز دارید.
تنظیم نبودن دما و فشار اسپرسوساز: فشار قهوه باید ۲۰ کیلوفشار، فشار آب ۹ بار اتمسفر و دمای آب باید حدود ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۳ درجه سانتیگراد) باشد.
مورد بعدی در مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز، اهمیت خامه قهوه است. در صورتی که ترکیب دانههای قهوه، میزان رست (برشته) کردن آن، آسیاب قهوه و فشار و دمای آب مناسب باشد، دستگاه خامه خوبی به شما میدهد.
کرما یا خامه قهوه به طور کلی در اسپرسو مهم تلقی می شود. چرا که ترکیب مناسبی از دانه های قهوه، برشته کردن قهوه، نوع آسیاب کردن آن، فشار دادن آن، دمای آب و فشار آب در درست کردن آن نقش مستقیمی دارد.
دستیابی به ایده آل ترین شرایط دشوار است و به طعم کلی اسپرسو می افزاید یا از آن می کاهد.
کرم قهوه تلخ است، اما می تواند برای تعادل طعم های دیگر در هر شات کمک کند. برای بسیاری، کف روی اسپرسو، حالت و حسی سبک و شیرین می دهد که اگر اسپرسوی به نظر شما تلخ باشد، میتوانید خامه را در اسپرسوی هم بزنید یا می توانید با یک قاشق خامه را از روی آن بردارید.
اگر هنگام درست کردن اسپرسو هوا بیش از حد به فرایند سیستم وارد شود دانه های قهوه منبسط شده و اسپرسو دارای کف زیاد خواهد بود.
برای حل این مشکل می توانید با استفاده از فشار کمی کمتر از حد معمول، برای درست کردن شات اسپرسو از این مشکل جلوگیری کنید. بهترین تنظیمات نیز باید متناسب با برند دستگاه و امتحان خودتان باشد تا مقدار مناسبی از خامه مورد علاقه خود را از دستگاه دریافت کنید.
پس راه حل کم شدن خامه اسپرسو در حالتی که کف زیادی دارد عبارتند از:
دلایل ترش بودن قهوه یا اسپرسو عبارتند از:
دلایل تلخ بودن قهوه یا اسپرسو عبارتند از:
چکه آهسته دستگاه همراه با صداهای مختلف ناشی از انسداد حاصل از رسوبات و سختی آب است که لوله های قهوه ساز را مسدد می کند که این در دستگاه های قهوه ساز تحت فشار هوا بیشتر می باشد که باید توسط تعمیرکار قهوه ساز تعمیر شود.