نسخه اسنپدراگون در گوشی‎های سامسونگ یعنی چه؟ چه فرقی با بقیه دارد؟ + لیست قیمت گوشی‏‌های سامسونگ آبان ۱۴۰۲

در این مطلب به بررسی قیمت انواع گوشی سامسونگ می پردازیم.

به گزارش راهبرد بانک، در گوشی ­ها از پردازنده ­ها و قطعات مختلفی استفاده می ­شود و به همین دلیل هر یک از گوشی‌هایی که در بازار وجود دارند، شامل ویژگی‌های مختلفی هستند و از آن‌ها استفاده‌های مختلفی می‌شود. یکی از این پردازنده‌ها که بسیار محبوب می‌باشد، چیپست اسنپدراگون است که استفاده‌ بسیاری در گوشی‌های اندرویدی و به خصوص در گوشی‌های سامسونگ دارد.‌ اسنپدراگون که محصول شرکت کوالکام می‌باشد، یکی از بهترین مدل چیپست‌ها در بازار امروز است که شرکت‌های زیادی با آن‌ها قرارداد دارند و از مدل‌های مختلف اسنپدراگون در دستگاه‌های الکترونیکی شان استفاده می‌کنند. در مجله همه چی آنلاین آمده است که استفاده از اسنپدراگون در سامسونگ نیز بسیار محبوب می‌باشد اما در سال‌های اخیر، سامسونگ به استفاده از چیپست اختصاصی خودش یعنی اگزینوس را در گوشی‌ها شروع کرده است. با این حال همچنان اسنپدراگون در سامسونگ استفاده زیادی دارد و گوشی‌های سامسونگ بسیار زیادی از چیپست اسنپدراگون بهره‌مند هستند. در این مقاله به بررسی چیپست اسنپدراگون در سامسونگ و بررسی کلی آن پرداخته شده است.

چیپست اسنپدراگون چیست؟

به دلیل اینکه در گوشی‌ها مانند کامپیوتر و لپ تاپ فضای کافی برای قرار دادن انواع قطعات مثل سنسورها، پردازنده‌های گرافیکی، پردازنده‌ها و سایر ماژول‌ها وجود ندارد، در نتیجه تمام این قطعات را در اندازه ­­های نانومتری داخل یک چیپست جمع کرده و بر روی گوشی قرار می‌دهند. این موضوع در کامپیوتر و لپ تاپ تفاوت دارد و تمام قطعات بر روی مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر قرار داده می‌شوند. چیپست اسنپدراگون نیز شامل انواع ماژول‌ها و سنسورها می‌باشد که مهم‌ترین بخش آن پردازنده است که انواع مختلفی دارد و پردازنده اسنپدراگون در سامسونگ، بر روی تمامی گوشی‌ها یکسان نیست. در این چیپست‌ها پردازنده‌های گرافیکی مختلفی نیز وجود دارد که در صورت نیاز می ­توانید بازی‌های سنگین را بر روی گوشی خودتان اجرا کنید تا در عملکرد و اجرای بازی تاثیر بگذارند. به همین دلیل بهتر است هنگام خرید گوشی عوامل مختلفی را در نظر بگیرید و با توجه به کاربردی که از گوشی می‌خواهید، اقدام به خرید آن نمایید. اگر از موبایل خود برای بازی‌های مختلف استفاده خواهید کرد، بهتر است موبایلی را بخرید که علاوه بر پردازنده مناسب برای اجرای بهتر و سریع‌تر بازی‌ها، دارای یک پردازنده گرافیکی مناسب نیز باشد تا انواع لگ‌ها و کندی‌ها را تجربه نکنید.

پردازنده‌های اسنپدراگون از چهارده سال پیش، در بازار وجود دارند و مدل‌های مختلف آن‌ها در گوشی‌ها و لپ تاپ‌های مختلف استفاده می‌شوند. اولین پردازنده اسنپدراگون که توسط شرکت کوالکام تولید شد، یک پردازنده یک گیگاهرتزی بود که قابل مقایسه با پردازنده‌های چند گیگاهرتزی دنیای امروز نمی‌باشد، با این حال این پردازنده یکی از بهترین پردازنده‌ها در آن زمان بود. در دنیای امروز نیز اسنپدراگون یکی از بهترین برندهای تولیدکننده پردازنده در جهان می‌باشد و به همین دلیل اسنپدراگون در سامسونگ، شیائومی و موبایل‌های اندرویدی دیگر کاربرد زیادی دارد و استفاده‌های مختلفی از آن در گوشی‌های مختلف می‌شود. شرکت کوالکام با پردازنده‌های خود که سازگاری زیادی با موبایل‌های اندرویدی دارند، در زمینه تولید پردازنده کاملا پیشتاز بوده است.

انواع چیپست اسنپدراگون در سامسونگ

اسنپدراگون در سامسونگ انواع مختلفی دارد و به طور کلی، تعداد زیادی از پردازنده‌های اسنپدراگون در بازار موجود می‌باشد که در موبایل‌ها نیز از انواع مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل تنوع مدل‌ها در یک برند بسیار زیاد می‌باشد و در صورتی که به مشخصات مدل‌های گوشی نگاهی بیندازید، خواهید دید که پردازنده‌هایشان با یکدیگر تفاوت دارند. پردازنده‌های اسنپدراگون که از سال ۲۰۰۷ به بازار معرفی شده‎‌اند، انواع بسیار مختلفی دارند و هر سال مدل جدیدی از آن‌ها وارد بازار ‌می‌شود.

نسل‌های اسنپدراگون در سامسونگ

سامسونگ تعداد زیادی از مدل‌های اسنپدراگون را در موبایل‌های خود استفاده کرده است و در اکثر گوشی‌های سامسونگ که در بازار وجود دارد، ردپایی از شرکت کوالکام و پردازنده اسنپدراگون دیده می‌شود. شرکت کوالکام سری‌ها و نسل‌های مختلفی از پردازنده اسنپدراگون را ساخته است و و انواع مدل‌های اسنپدراگون در سامسونگ نیز استفاده شده‌اند؛ در ادامه به بررسی هر چه دقیق ­تر این محصولات می ­پردازیم.

اسنپدراگون سری ۲۰۰

به این پردازنده‌ها نسل دوم پردازنده‌های اسنپدراگون گفته می‌شود که در سال‌های بسیار دور به بازار معرفی شد. نسل دوم پردازنده‌های اسنپدراگون در سامسونگ استفاده شده است که از قدیمی‌ترین پردازنده‌ها محسوب می ­شود. این پردازشگرها می‌توانند انواع تصاویر و فیلم‌های کیفیت اچ‌ دی را اجرا کنند و مشکلی در اجرای نرم‌افزارهای پایه را نیز ندارند. با این حال از آن‌ها در موبایل‌های جدید استفاده نمی‌شود، زیرا توانایی اجرای نرم‌افزارهای جدید را ندارند و حتی نمی‌توانند اینترنت‌های پرسرعت و ۴G را پردازش بکنند. این پردازنده‌ها قیمت کمی نیز دارند و برای کسانی که از موبایل خود استفاده زیادی نمی‌کنند و حتی نیازی به اینترنت پرسرعت نیز ندارند، مناسب می‌باشند.

از مدل‌های مختلف سری ۲۰۰ می‌توان به اسنپدراگون ۲۰۰، ۲۰۴، ۲۰۸، ۲۱۰ و ۲۱۲ اشاره کرد. اسنپدراگون‌های ۲۱۰ و ۲۱۲ جزو جدیدترین پردازنده‌های نسل دوم اسنپدراگون می‌باشند که کمی بهتر از پردازنده‌های دیگر نسل دوم بوده و می‌توانند پردازش‌های بهتر و بیشتری انجام دهند. پردازنده ۲۱۲ اسنپدراگون که در ماه‌های اخیر وارد بازار خواهد شد، پردازشگری ۱.۳ گیگاهرتزی می‌باشد که به هیچ عنوان برای موبایل‌های جدید مناسب نیست و نمی­ توان هیچ فعالیتی با استفاده از آن انجام داد. نسل دوم اسنپدراگون در سامسونگ استفاده‌ای در سال‌های اخیر ندارد و این سری از پردازنده‌ها را می‌توانید در گوشی سامسونگ‌های قدیمی‌تر و نسل گذشته‌ موبایل‌ها پیدا کنید.

سری ۴۰۰ اسنپدراگون

این سری از پردازنده‌های اسنپدراگون که در موبایل‌های معمولی و دستگاه‌های الکترونیکی پایه مانند برخی از ساعت‌های هوشمند کاربرد دارند، در سال ۲۰۱۳ وارد بازار شدند و در موبایل‌های زیادی به استفاده درآمدند. از معروف‌ترین مدل‌های این سری می‌توان به اسنپدراگون‌های ۴۰۰ و ۴۱۰ اشاره کرد که در تعداد بسیار زیادی از موبایل‌ها استفاده شدند. این سری از اسنپدراگون در سامسونگ نیز استفاده شد و در بسیاری از موبایل‌های پایه سامسونگ، شاهد پردازنده‌های نسل چهارم هستیم. مدل‌های دیگری از این سری مانند مدل‌های ۴۱۲، ۴۱۵، ۴۲۰ و ۴۳۵ در بازار وجود دارند که به دلیل ورود سری‌ها و نسل‌های بالاتر به بازار، استفاده زیادی از آن‌ها در موبایل‌ها نمی‌شود. با این حال اسنپدراگون ۴۳۵ که جدیدترین نوع این نسل می‌باشد، در برخی از گوشی‌های میان‌رده استفاده شده‌ است. نسل چهارم اسنپدراگون در سامسونگ نیز یافت نمی‌شود و اسنپدراگون ۴۳۵ یا ۴۲۰ در هیچ گوشی سامسونگی استفاده نشده است. با این حال برندهای دیگر استفاده نسبتا زیادی از این سری اسنپدراگون داشته‌اند، به خصوص برندهایی که موبایل‌های ارزان‌تر می‌فروشند از این سری از پردازنده‌های اسنپدراگون که پایین‌رده هستند، استفاده زیادی می‌کنند.

سری ۶۰۰ اسنپدراگون در سامسونگ

این سری از تراشه‌ها با پردازنده اسنپدراگون ۶۰۰ نیز در سال ۲۰۱۳ برای اولین بار وارد بازار شدند و به عنوان پردازنده‌های میان‌رده شناخته می‌شوند. با این حال برخی از مدل‌های این سری از پردازنده‌ها، کیفیت بسیار بالایی از خود نشان داده‌اند و عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند. بیش‌ترین استفاده از این تراشه ها در گوشی های میان‌رده می‌باشد و سری ششم اسنپدراگون در سامسونگ نیز به وفور یافت می‌شود. مدل‌های بسیار زیادی از این سری وجود دارد و در گوشی‌های مختلفی از آن‌ها استفاده شده است. با این حال برخی از مدل‌های قدیمی‌تر این سری از پردازنده‌های سامسونگ، مانند اسنپدراگون ۶۱۵ یا ۶۱۶ مشکلاتی برای کاربران به وجود آورده‌اند.

این پردازنده‌ها مشکلاتی مانند بسیار داغ شدن را داشتند و برخی از مواقع نیز عملکردی ضعیفی از خود نشان می‌دادند. به همین دلیل اسنپدراگون اقدام به ساخت تراشه‌های جدیدی از این سری کرد که مدل ۶۲۵ یکی از آن‌ها می‌باشد و در برخی از گوشی‌های قدیمی‌تر و میان‌رده سامسونگ استفاده شده‌اند. به عنوان مثال نسل ششم اسنپدراگون در سامسونگ در برخی از موبایل‌های سری J دیده می‌شود. با گذشت زمان مدل‌های جدیدتری از این سری وارد باز شدند و استفاده از اسنپدراگون در سامسونگ نیز گسترش یافت. گوشی سامسونگ A۹ که یکی از بهترین گوشی‌های سامسونگ در چند سال اخیر بود، دارای پردازنده اسنپدراگون ۶۶۰ می‌باشد که از بهترین پردازنده‌های این سری از تراشه‌ها است. مدل‌های دیگری مانند ۶۵۰ و ۶۵۲ نیز در گوشی‌های میان‌رده سامسونگ زیاد استفاده شده‌اند. با این حال برخی از کاربران داغ شدن این مدل‌ها را نیز گزارش داده‌اند.

سری ۷۰۰ اسنپدراگون در سامسونگ

این تراشه‌ها از جدیدترین تراشه‌های کوالکام می‌باشند که در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شدند و از همان بدو ورود در گوشی‌های مختلفی از انواع برندها دیده شدند. نسل هفتم اسنپدراگون در سامسونگ نیز به وفور یافت می‌شود و از پرکاربردترین تراشه‌های بازار می‌باشند. سری ۷۰۰ اسنپدراگون‌ها جزو تراشه‌های بالارده محسوب می‌شوند و عملکرد بسیار خوبی دارند. اولین مدل این سری از تراشه‌ها، اسنپدراگون ۷۰۰ بود که عملکرد بسیار خوب و دور از انتظاری از خودش نشان داد و به همین دلیل در بیش‌تر گوشی‌های میان‌رده و بالارده یافت می‌شود. این تراشه‌ها قرار بود ادامه‌ای برای نسل ششم باشند اما عملکرد بسیار خوب آن‌ها باعث شد تحت عنوان یک سری جدیدتر به بازار معرفی شوند. نسل هفتم اسنپدراگون در گوشی‌های مختلف سامسونگ مانند سری A سامسونگ دیده می‌شود که بسیار پرفروش می‌باشند. این پردازنده‌ها توسط فناوری‌های جدیدتر ساخته شده‌اند و تنها ۱۰ نانومتر اندازه دارند و به همین دلیل برندهای مختلف از آن‌ها استفاده‌های زیادی می‌کنند. نسل هفتم اسنپدراگون در سامسونگ بسیار محبوب می‌باشد و سامسونگ در کنار استفاده از پردازنده‌های برند خودش، از آن‌ها نیز در ساخت موبایل‌ها استفاده می‌کند.

سری ۸۰۰ اسنپدراگون در سامسونگ

این سری پیشرفته‌ترین و جدیدترین سری تراشه‌های کوالکام می‌باشند که در گوشی‌های پرچم‌دار استفاده می‌شوند. نسل هشتم از اسنپدراگون در سامسونگ، در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ مانند سری S و NOTE دیده می‌شود. عملکرد این سری از پردازنده‌ها فوق‌ العاده می‌باشد و به همین دلیل مخصوص گوشی‌های پرچمدار برندهای مختلف ساخته می‌شوند. سامسونگ گوشی‌های پرچمدار خود را با دو تراشه مختلف به بازار عرضه می‌کند و با توجه به منطقه‌ای که موبایل در آن عرضه می‌شود، پردازنده متفاوتی بر روی آن نصب است. پردازنده‌های گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ به دو نوع اسنپدراگون و اگزینوس تقسیم می‎‌شوند که چیپست اگزینوس، ساخته خود سامسونگ می‌باشد. با این حال کیفیت اسنپدراگون‌های نسل هشتم به قدری بالا است که در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ استفاده می‌شوند و کاملا با اگزینوس ساخته سامسونگ برابر هستند و حتی ممکن است از آن بهتر باشند. سری گوشی‌های S و NOTE میزبان این نسل از پردازنده‌های اسنپدراگون می‌باشند و عملکردهای بسیار بالایی از خود نشان داده‌اند.

در بازار موبایل ایران قیمت گوشی  Galaxy A۱۴ دو سیم کارت با ظرفیت ۶۴ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت  مبلغ ۴,۶۰۰,۰۰۰ تومان است این در حالیست که قیمت گوشی Galaxy A۵۴ ۵G دو سیم کارت  با ظرفیت ۲۵۶گیگابایت و رم ۸ گیگابایت مبلغ ۱۴,۶۹۰,۰۰۰ تومان اعلام شده است.

راهبرد بانک ، دخل و تصرفی در قیمت‌ها ندارد و قیمت‌های درج شده مربوط به سایت‌های فروش اینترنتی است.

قیمت انواع گوشی های سامسونگ
مدل ظرفیت دوربین/ مگاپیکسل قیمت / تومان
 Galaxy A۱۴ دو سیم کارت ۶۴ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت ۵۰
۴,۶۰۰,۰۰۰
 Galaxy Z Fold۵ دو سیم کارت ۵۱۲گیگابایت و رم ۱۲ گیگابایت ۵۰
۷۳,۴۰۰,۰۰۰
 Galaxy S۲۳ FE دو سیم کارت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت ۵۰
۲۶,۰۰۰,۰۰۰
 Galaxy S۲۱ FE ۵G دو سیم‌ کارت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت ۱۲
۲۱,۵۰۰,۰۰۰
Galaxy A۵۴ ۵G دو سیم کارت ۲۵۶گیگابایت و رم ۸ گیگابایت ۵۰
۱۴,۶۹۰,۰۰۰
GALAXY A۵۳ ۵G دو سیم کارت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت