به گزارش راهبرد بانک، با گذشت حدود هشت هفته از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، بعضی از کشورهای اتحادیه اروپا خواهان محدودیتهای جدید دیگری علیه مسکو هستند.
به گفته دیپلماتها، این محدودیتها شامل حذف دسترسی اسبربانک و گازپروم بانک از سیستم بانکی سوئیفت، توقف واردات سوخت هسته ای از روسیه، ممنوعیت کانالهای خبری روسی، تعلیق روادید برای روسها و افزودن افراد و شرکتهای بیشتر مرتبط با کرملین به لیست سیاه است. اما هیچ کدام از این تدابیر رسما پیشنهاد نشده اند و کشورها مواضع مختلفی در خصوص آنها دارند.
منابع آگاه می گویند: همچنین تاریخی هم برای کمیسیون اروپا برای پیشنهاد ششمین بسته تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بر سر حمله نظامی به اوکراین، تعیین نشده است.
یکی از این منابع آگاه به رویترز گفت: با این حال کارهایی در دست انجام است تا هزینه های جایگزین کردن صادرکنندگان دیگر به جای واردات نفت از روسیه، ارزیابی شود. کمیسیون اروپا سرگرم مذاکره با کشورهای تولیدکننده نفت برای کمک به تنظیم قراردادهای ملی و تامین فوری نفت با قیمت مناسب است.
یک منبع آگاه که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: بروکسل در راستای اعمال تحریمهای بیشتر، در حال آماده کردن ارزیابی تاثیر کامل ممنوعیت نفت روسیه است. این منبع آگاه گفت: آلمان مخالف اصلی تحریم نفت است و اگرچه تنها کشور مخالف نیست اما تغییر موضع آلمان باعث خواهد شد کشورهای دیگر هم تصمیم مشابهی بگیرند.
دولت آلمان اعلام کرده است برای پایان دادن به واردات نفت روسیه در سال میلادی جاری تلاش می کند اما خواستار بکارگیری یک رویکرد تدریجی است تا از اختلالات اقتصادی بزرگ اجتناب شود. حدود یک سوم از نفت مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۱ از روسیه وارد شد.
صادرات نفت، منبع اصلی ارزآوری کرملین است و بسیاری در داخل اتحادیه اروپا، خواستار توقف پرداخت پول نفت هستند زیرا این پول در واقع هزینه جنگ در اوکراین را تامین می کند. بعضی از مقامات اتحادیه اروپا و همچنین بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا شامل کشورهای منطقه بالتیک و لهستان خواستار تحریم نفت روسیه برای مجازات مسکو برای جنگ در اوکراین شدهاند.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هفته گذشته در یک سخنرانی با اعلام این پیشنهاد گفت: بله ما زغال سنگ را ممنوع کردیم. اما اکنون باید نفت را بررسی کنیم و درآمدهایی که روسیه از سوختهای فسیلی بدست می آورد را بررسی کنیم.
به گفته یک مقام اتحادیه اروپا، اتخاذ تدابیری علیه نفت به معنای باطل شدن قراردادهای فعلی، یافتن منابع دیگر و جلوگیری از دور زدن تحریمهاست و همه این اقدامات نمی تواند یک شبه انجام شود و مستلزم چند ماه زمان است.
یک استراتژی دیگر قابل پیش بینی برای متقاعد کردن کسانی که برای تحریم نفت روسیه مردد هستند، طولانی کردن دوره خاتمه قراردادهای فعلی یا معرفی تدریجی ممنوعیت واردات نفت روسیه است. هنگامی که اتحادیه اروپا اوایل ماه میلادی جاری واردات زغال سنگ از روسیه را ممنوع کرد، آلمان موفق شد یک مهلت سه تا چهار ماهه برای اجرای این ممنوعیت بگیرد.
بر اساس گزارش رویترز، گاز هم منبع مهم درآمد برای کرملین به شمار می رود اما به دلیل وابستگی بالای اتحادیه اروپا به واردات گاز، درباره ممنوعیت آن هنوز به طور کامل در سطح اتحادیه اروپا گفت و گو نشده است