زائران اربعین بخوانند / برای سفر به کربلا چه چیزهایی نیاز داریم؟

بایدها و نبایدهای سفر به کربلا در ایام اربعین را در این مقاله بخوانید.

به گزارش راهبرد بانک، افرادی که تجربه چند دوره شرکت در پیاده‌روی اربعین را دارند، معمولاً به خوبی می‌دانند چه وسایلی را باید در کوله‌بار خود قرار دهند و از برداشتن چه لوازمی صرف‌نظر کنند. اما تعداد زیادی از افراد امسال برای اولین‌ بار عازم این سفر معنوی هستند و شاید آگاهی کافی درباره وسایل ضروری، به‌ویژه وسایلی که با سلامت جسمی آنان ارتباط مستقیم دارد، نداشته باشند.

دقت در انتخاب وسایل کوله پیاده‌روی از آن جهت اهمیت زیادی دارد که این پیاده‌روی می‌تواند فشار زیادی بر جسم وارد ‌کند. از پیاده‌روی‌های طولانی زیر آفتاب بالای ۵۰ درجه گرفته که می‌تواند منجر به گرمازدگی شود تا تا آسیب‌های عضلانی و اسکلتی مانند دردهای کمر، پا و ستون فقرات. مجهز شدن به وسایل ضروری و مناسب نه‌ تنها آسایش بیشتری در مسیر فراهم می‌کند، بلکه نقش پیشگیرانه‌ای در برابر بسیاری از مشکلات جسمی ایفا خواهد کرد. زائرانی که با آمادگی جسمانی و تجهیزات مناسب راهی این سفر می‌شوند، احتمالاً مسیر را با سلامت و آرامش خاطر بیشتری پشت سر خواهند گذاشت.

در این گزارش، فهرستی از وسایل ضروری این رویداد مهم را آموزش می‌دهیم که به ‌طور مستقیم با حفظ سلامت زائر در این مسیر طولانی در ارتباط‌اند.

کفش مناسب؛ پوشیدن کفشی راحت، سبک و استاندارد (ترجیحاً اسپرت و امتحان‌شده)، مهم‌ترین قدم برای سلامت پاها در این مسیر طولانی است. پوشیدن کفش نامناسب یا دم‌پایی می‌تواند باعث بروز تاول، دردهای عضلانی، زانو درد و آسیب‌های جدی شود که حتی می‌تواند راه رفتن را غیرممکن کند. اگر کسی کف پای صاف دارد و قوس کف پایش کم است، بهتر است قبل از شروع پیاده‌روی کفی مناسبی برای کفش خود تهیه کند که قوس کف پا را پر کند تا آسیب نزند. همراه داشتن جوراب نخی اضافه هم ضروری است.

کوله مناسب؛ درمجموع هرچقدر کوله زائر اربعین سبک‌تر باشد، به نفع خود او است. مثلا کل باری که زائر با خود حمل می کند، طبق تاکید کارشناسان نهایتاً باید معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد از وزن خود فرد باشد. مثلا اگر فردی ۶۰ کیلوگرم وزن دارد، باید کوله‌ای که حمل می کند، ۶ تا ۹ کیلوگرم وزن داشته باشد. این موضوع خیلی مهم است. چون راهپیمایی اربعین طولانی‌مدت است و بار سنگین می‌تواند آسیب‌های جدی به ستون فقرات و شانه‌ها وارد کند. خود کوله پشتی هم باید سبک باشد تا وزن بیشتری به فرد زائر تحمیل نشود.

کلاه و عینک آفتابی؛ هوای گرم عراق و تابش مستقیم آفتاب می‌تواند باعث گرمازدگی و آفتاب‌سوختگی شود. استفاده از کلاه لبه‌دار (۵ تا ۷ سانتیمتر)، چفیه یا روسری نخی برای پوشاندن گردن و صورت، و همچنین عینک آفتابی می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF مناسب هم توصیه می‌شود.

وسایل بهداشت فردی؛ به دلیل استفاده مشترک از سرویس‌های بهداشتی و ازدحام جمعیت، همراه داشتن وسایل بهداشت شخصی حیاتی است. این وسایل شامل مایع دستشویی کوچک، دستمال کاغذی، دستمال مرطوب، الکل یا ژل ضدعفونی‌کننده، چند عدد ماسک، یک لیوان، حوله کوچک، مسواک و خمیردندان مسافرتی، ملحفه، نخ و سوزن، ناخن‌گیر، شامپو و اسپری بدن است. برای خانم‌ها توصیه می‌شود حتما نوار بهداشتی همراه داشته باشند.