به گزارش راهبرد بانک، به نقل از تسنیم گوشت و برنج دو کالایی است که سالها در آستانه خودکفایی این محصولات بوده و هرساله شعارهایی برای لزوم خودکفایی در تولید این محصولات داده میشود، اما آن کسری در تولید بر طرف نمیشود تا شاهد تنشهای فراوان در این بازار نباشیم.
برای رفع این مشکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قراردادی برای کمک به افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی در تولید این دو محصول با وزارت جهاد کشاورزی منعقد کرده و بازه سه سالهای نیز برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
در سالهای قبل قراردادهای مشابهی نیز میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای جهش تولید در دیمزارها منعقد و منجر به افزایش دو برابری تولید در این عرصه شد، (هر چند هنوز با تولید مورد انتظار فاصله دارد) برای همین منظور وزارت جهاد کشاورزی متصور است که ادامه این همکاری را به تولید گوشت و برنج تعمیم دهد.
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای تحقق این امر تسهیلاتی از جمله وام را برای تولید کنندگان این دو محصول در نظر گرفته است تا منجر به تقویت تولید آنها شود.
لزم رعایت اصول فنی در اجرای الگوی کشت و خشکسالی فتاح رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی و امضای تفاهم نامههای مربوط در این ارتباط اظهار داشت: «با وجود برخی تغییرات مدیریتی، نه تنها اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها متوقف نشده، بلکه تقویت نیز شده است.»
بنابراین گزارش، اما باید توجه داشت که اجرای دقیق این امر نیازمند طراحیهای دقیق و عملی است، زیرا کشور با مشکلات خشکسالی دست و پنجه نرم میکند، فتاح با علم به این موضوع گفت: «موفقیت این طرحها نیازمند رعایت اصول فنی، از جمله انتخاب بذر مناسب، استفاده از تجهیزات نوین، و همچنین پوشش بیمهای محصولات است.»
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ضمن اشاره به حمایتهای رهبرمعظم انقلاب و رئیسجمهور از توسعه بخش کشاورزی، اظهار امیدواری کرد که همکاری مشترک با وزارت جهاد کشاورزی گام مؤثری در حل مشکلات این بخش باشد.
تامین ۲۰ درصد نیاز گوشت قرمز از مسیر واردات غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی نیز در این ارتباط تصریح کرد: با تجربه اجرای طرح تولید در دیمزارها وارد دو مسیر جدید شدهایم که در آنها بنا داریم به خودکفایی تولید گوشت قرمز و دام به ویژه دام سبک در کشور دست یابیم.
وی اظهار داشت: در سالهای گذشته تا حدودی نگاهها از سمت دام کوچک و دام روستایی برداشته شده بود و به آن توجه کمتری میشد، برای مثال در این بخش صدور مجوز متوقف و از امکانات و فرصتهایی حوزه نهاده کمتر استفاده میشد؛ یکی از عواملی که اکنون وارد کننده ۲۰ درصد از نیاز کشور هستیم، ناشی از همین کمتوجهی به تولید داخل است.
به گفته وی، برنامههای خودکفایی کشور علاوه بر افزایش تولید گوشت، به کشاورزان و دامداران در واحدهای کوچک روستایی کمک میکند تا بتوانند فعالیت خود را بهرهور کرده و با استفاده از امکانات بیشتر، علم و فن و نهادهها را بیش از گذشته به فعالیت خود تزریق کنند؛ تا علاوه بر تامین منافع ملی، از خروج ارز جلوگیری شود.
ظرفیت خودکفایی در تولید برنج وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهمنامه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام در جهش تولید برنج گفت: بخشی از برنج موجود در بازار کشور وارداتی است در حالی که ظرفیت خودکفایی برنج در کشور وجود دارد.
بنا بر این گزارش در این مراسم، تفاهمنامه اجرای دو طرح ملی با عنوانهای «افزایش تولید در واحدهای دامداری روستایی و عشایری» و «جهش تولید در محصول برنج» میان سید پرویز فتاح و غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، به امضا رسید؛ بنابراین گزارش با در نظر گرفتن اهمیت خودکفایی غذایی و نیاز به افزایش بهرهوری در شرایط کمآبی، اجرای طرحهای ملی در حوزه تولید گوشت و برنج با حمایتهای مالی و مدیریتی، میتواند به عنوان الگویی مؤثر در اصلاح ساختار کشاورزی کشور عمل کند. این تفاهمنامه نشان از عزم جدی دولت در تقویت زنجیره تولید و پشتیبانی از فعالان این بخش دارد.