یک کارشناس بازار سرمایه ریزش کنونی شاخص بورس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: چنین ریزشی باید اکنون در بازار اتفاق می افتاد زیرا هر چه جلوتر پیش می رفتیم و روند رشد شاخص ادامه پیدا می کرد به مراتب سقوط و تلاطم های بیشتری را بازار تجربه می کرد.
به گزارش راهبرد بانک به نقل از ایرنا، علت ریزش چشمگیر شاخص بورس در بازار امروز و روز گذشته اشاره و بیان کرد: روند نزولی شاخص بورس که از دو روز گذشته اتفاق افتاده است، اصلاح بازار تلقی می شود. عضو هیات مدیره سابق سازمان بورس و اوراق بهادر اظهار داشت: اگر روند معاملات در بازار امروز و روز گذشته را مورد ارزیابی قرار دهیم، مشاهده خواهیم کرد که در بسیاری از نمادها تعدیل و اصلاح قیمت صورت گرفته بنابراین افت شاخص بورس پدیده غیرطبیعی در بازار نیست و امیدواریم که این مسیر دوباره اصلاح شود.
** ریزش بازار نگران کننده نیست وی سرمایه گذاران مبتدی را که تمایل به سرمایه گذاری در بازار سهام دارند مورد خطاب قرار داد و توصیه کرد: این افراد باید از طریق سرمایه گذاری غیرمستقیم و یا صندوق های سرمایه گذاری وارد بازار سرمایه شوند، زیرا از این طریق در وضعیت بهتری کسب سود خواهند کرد و تا قبل از کاهش قیمت ها می توانند سبد خود را نقد کنند. سعیدی با تاکید بر اینکه حرکت کنونی بازار نگران کننده نیست و در گذشته هم شاهد چنین افت هایی در بازار بودیم، افزود: در چند وقت اخیر اتفاقات بنیادی در شرکت ها رخ نداده که بخواهد زمینه ساز حرکت تند بازار به سمت افت باشد بلکه ریزش شاخص بورس به منظور اصلاح قیمت ها است و دوباره بازار به تعادل بازخواهد گشت.
** مردم از خرید مستقیم سهام بپرهیزند به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سرمایه گذاری در بازار سهام یک سرمایه گذاری بلند مدت است و افرادی که تجربه بیشتری دارند نسبت به موقتی بودن این روند بازار مطلع هستند و با چنین ریزشی تصمیم به ترک بازار نمی گیرند. وی با بیان اینکه مردم مبتدی باید از خرید مستقیم سهام بپرهیزند، گفت: این اقدام به نفع مردم و بازار است زیرا این افراد به دلیل اطلاعات کمی که از شرکت ها و اجزای شرکت ها دارند ممکن است دچار هیجان و ترس شوند که این موضوع موجب شکننده تر شدن بازار می شود.
** رقم شاخص قابل پیش بینی نیست سعیدی پیش بینی خود از روند بازار طی روزهای آینده را اینگونه بیان کرد: به طور حتم بازار طی چند روز آینده به تعادل خواهد رسید و به روند عادی خود باز می گردد بنابراین ریزش بازار جای نگرانی ندارد. وی اظهار داشت: رقم دقیق شاخص بورس را نمی توان پیش بینی کرد اما بازار سهام در سال جاری به اندازه تورم بازدهی خواهد داشت.
** تاثیر تجدید ارزیابی ها بر روند بازار سرمایه این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر افزایش سرمایه شرکت ها از محل تجدید ارزیابی بر روند بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: افزایش سرمایه اثری مستقیم بر روی شاخص که مردم مشاهده می کنند، ندارد بلکه افزایش سرمایه زمینه اصلاح بازار را فراهم می کند. وی گفت: افزایش سرمایه منجر به کاهش قیمت سهام می شود و از این لحاظ سرمایه گذاران قادر به خرید تعداد سهام بیشتری خواهند بود.
** مقایسه بورس با دیگر بازارهای موازی سعیدی سرمایه گذاری در بورس را نسبت به دیگر بازارهای موازی مورد مقایسه قرار داد و گفت: بازارهایی مانند طلا و ارز به عنوان بازار سرمایه گذاری تلقی نمی شوند بلکه بازار سرمایه بازاری برای سرمایه گذاری است. عضو هیات مدیره سابق سازمان بورس و اوراق بهادر خاطرنشان کرد: یکی از ایراداتی که می توان به سیستم بانک مرکزی وارد کرد این است که سرمایه گذاری به صورت اوراق بهادار را برای ارز در نظر نگرفته و مردم باید به صورت مستقیم اقدام به خرید ارز کنند که این موضوع ممکن است سرمایه گذار را دچار ضرر و زیان هنگفتی کند. وی بیان کرد: اگر قرارداد آتی ارز و نیز صندوق ارزی راه اندازی شود زمینه ایجاد تمایل مردم برای افزایش سرمایه گذاری در بازار ارز فراهم می شود به همین دلیل باید به طور حتم این اتفاق در اقتصاد کشور انجام شود. سعیدی با بیان اینکه سال ۹۸ سال سرمایه گذاری در بازار سهام است، گفت: ورود به بخش مسکن برای سرمایه گذاری نیازمند سرمایه عمده ای است که نقد کردن آن کار مشکلی به نظر می رسد در حالی که سرمایه گذاری در بازار سهام از طریق صندوق سرمایه گذاری همواره نقد است و به سرمایه کمی نیاز دارد بنابراین برای مردم جایی بهتر از بازار سرمایه و صندوق سرمایه گذاری نیست. به گزارش خبرنگار اقتصادی ، بازار سرمایه از روز یکشنبه بعد از چند روز رشد متوالی وارد مدار نزولی شد و پس از ۵۳۲ واحد کاهش بر روی کانال ۲۲۴ هزار و ۵۷ واحد ایستاد. این افت، نقطه پایانی روند نزولی شاخص نبود،روز دوشنبه (۱۶ اردیبهشت) هم بازار سرمایه در مسیر معاملات روز گذشته قرار گرفت و برخلاف روز یکشنبه که با کاهش جزئی همراه شد، ریزش بی سابقه ای را به لحاظ افت شاخص تجربه کرد و شاخص پس از هشت هزار واحد افت در نهایت با رقم ۲۱۵ هزار و ۸۲۲ واحد به معاملات خود پایان داد. گفتنی است، شاخص کل در بازار بورس دیروز(سه شنبه) هفت هزار و ۶۲۳ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۲۰۸ هزار و ۱۹۷ واحد رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.