به گزارش راهبرد بانک، قیمت طلای ۱۸ عیار که طی هفتههای اخیر از مرز سه میلیون تومان عبور کرده بود، این هفته به نیمه پایینی کانال دو میلیون تومانی رسید.
سکه امامی هم با رسیدن به ۲۷ میلیون و ۴۹۱ هزار تومان (در لحظه تنظیم این گزارش) فاصله زیادی از اوج قیمتی خود را ثبت کرد.
اما این روند چقدر ادامه خواهد یافت؟ آیا میتوان شرایط فعلی بازار طلا و سکه را به معنای خروج هیجان و ثبات پایدار در بازار تلقی کرد؟
جواد فلاحیان، کارشناس بازارهای مالی در گفتگویی گفت: «در حال حاضر بازار دلار در بلاتکلیفی است و در انتظار نتیجه مذاکرات است و باید دید نتیجه این نشستها چه میشود و چه تاثیری بر بازارهای مالی خواهد گذاشت.»
این کارشناس بازارهای مالی، با اشاره به همبستگی شدید قیمت طلا و سکه به قیمت دلار خاطرنشان کرد: «با وجود این همبستگی قیمت در بازار، طلا با قیمت دلارِ بالاتر از نرخ فعلی در حال معامله است؛ این در حالی است که قیمت سکه همواره دارای حباب است و این حباب به معنای شکستن آن نیست.»
وی افزود: «با بررسی قیمت سکه در پنج سالِ گذشته، مشخص است که این بازار همواره با دلار بالاتر معامله شده است و به نظر میرسد روند کاهشی حباب سکه نیز مقطعی است.»
این کارشناس بازارهای مالی در رابطه با زمان سرمایهگذاری در بازار طلا و سکه توضیح داد: «بازار در شرایط نااطمینانی قرار دارد. پیشنهاد نمیشود که در این شرایط مردم اقدام به خرید طلا و مصنوعات آن کنند.»
حمیدرضا جیهانی دیگر کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به پیشبینی آینده بازار طلا گفت: «در حال حاضر همه چیز به اخبار سیاسی مربوط است. بازار طلا به این دسته خبرها واکنش نشان میدهد. هر چند تاثیر قیمت دلار نیز مستقیما با قیمت طلا مرتبط است.»
وی افزود:« بعضی روزها فضای اقتصادی کشور به گونهای است که قیمت طلا را بالاتر از نرخ واقعی قیمتگذاری میکنند و این یعنی حباب. دولت با قیمت انس و دلار روزانه، بازار طلای تهران را کنترل میکند و سعی میکند اجازه ندهد قیمت بازاری سکه و طلا از قیمت روزمرهاش پایینتر بیاید.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به قیمت انس جهانی طلا عنوان کرد: « انس جهانی طلا نزدیک به کفهای تاریخی خود معامله میشود. از طرف دیگر در اقتصاد کشورمان با توجه به این که طلا و دلار با هم بالانس میشود و روزانه قیمت میخورد، بنابراین فضای پرنوسانی وجود دارد.»
وی یادآور شد: «روند قیمت دلار تعیینکننده بازار طلا و سکه است و باید دید روند نشستهای سیاسی روزهای اخیر چگونه پیش میروند تا قیمت در بازار فلز زرد تعیین شود.»
علی صادقین هم با اشاره به تاثیر ۷۰ درصدی قیمت دلار بر بازار طلا و سکه گفت: «در حال حاضر انس جهانی طلا بازیگر فعالی در تعیین قیمت طلا و سکه نیست و پیش از این نیز قیمتها تنها ۳۰ درصد، تحت تاثیر بازار اونس جهانی قرار داشت.»
این کارشناس بازارهای مالی افزود: «اکنون انتظار افزایش یا کاهش شدید و معناداری در بازار وجود ندارد. تنها اخبار نسبتا موثق از روند مذاکرات، چه مثبت و منفی میتواند اثر جدی بر قیمتها بگذارد.»
در همین راستا سهراب اشرفی کارشناس بازار طلا و سکه با اشاره به کاهش قیمت سکه گفت: «قیمت دلار باعث شد در بازار طلا و سکه روند کاهشی داشته باشیم، اما ادامه این روند مهمتر از کاهش قیمت است.»
او با تاکید بر اینکه این روند نزولی شروع یک اقدام مثبت است خاطرنشان کرد: «وقتی اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار مداومت داشته باشد، قیمت در بازار طلا و سکه چارهای جز روند کاهشی ندارد.»
این کارشناس بازار طلا با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور یادآور شد: «جابهجایی دلار از خارج کشور و مسايل مرتبط با تحریمها مشکلاتی است که سیاستهای دولت را متاثر میسازد، اما با این وجود نباید تاثیر بانک مرکزی در بازار را نادیده گرفت.»
نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهرهم با تاکید بر تاثیر قیمت دلار بر افت قیمت طلا گفت:«پیشبینی بازار دشوار است اما در صورتی که کاهش قیمت دلار ادامه داشته باشد و تقاضا هم ثابت بماند، قیمت طلا و سکه کاهشی خواهد شد.»
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به قیمت دلار و رسیدن به روزهای پایانی سال، نوسانات بازار طلا و سکه زیاد است. اما اگر قیمت ارز کنترل شود، با توجه به اینکه تقاضای مردم برای طلا و سکه زیاد نیست، ثبات بازار و حتی کاهش قیمتها را در روزهای آینده شاهد خواهیم بود.»
بذرافشان با اشاره به قیمت انس جهانی طلا، بازارهای داخلی و مدیریت و سیاستهای بانک مرکزی خاطرنشان کرد:« انس جهانی طلا فعلا تاثیر زیادی بر بازار ارز ندارد. در صورتی که بانک مرکزی به بازار ورود کند، تاثیر مهمی در ثبات و حتی کاهش قیمت طلا و سکه خواهد داشت.»