به گزارش راهبرد بانک، انسیه خزعلی، امروز۱۳ بهمن ماه، در همایش ملی بانوان کارآفرین در تولید دانشبنیان و شکوفایی اقتصاد که در سالن همایشهای بینالمللی شهدای سلامت مشهد برگزار شد، به صورت بر خط اظهار کرد: اگر بانوان برنامه خود را تنظیم کنند و با معاونت هماهنگ شوند، ما قصد داریم در بخش صادرات محصولات زنان کارآفرین اقدامات خوبی انجام دهیم.
وی افزود: با کشورهایی که در نشست زنان تاثیرگذار حضور داشتند توافقهایی انجام شده تا بتوانیم در مرحله اول بازارچه الکترونیکی و مجازی راهاندازی کنیم تا زمینه صادرات محصولات با کیفیت و قابل رقابت فراهم شود. در مرحله بعد به صورت فیزیکی به دنبال مکانی برای برپایی نمایشگاهها و فروشگاهها ارائه محصولات هستیم و متقابل در ایران نیز باید جایگاهی برای آنها در نظر گرفته شود.
خزعلی تصریح کرد: باید تعاونیها، مجموعهها و اتحادیههایی از محصولات بانوان داشته باشیم. در حال حاضر اتحادیهای را در استانهای جنوبی ایجاد شده و به دنبال این هستیم که این امکان را در استانهای مختلف از جمله خراسان شمالی، رضوی و جنوبی نیز فراهم کنیم. در زمینه تامین مواد اولیه، پشتیبانیهای اداری و صادرات محصولات به صورت ویژه اقداماتی در حال انجام است.
سهم زنان در اقتصاد کشور ۶ تا ۱۶ درصد است
فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: ما زنان متخصص کم نداریم و نمیگوییم سهم زنان در اقتصاد ۵۰ درصد باشد اما اکنون این سهم بین ۶ تا ۱۶ درصد است که مناسب نیست.
رحمانی اظهار کرد: امام (ره) زنان را رهبران نهضت انقلاب دانستند و فرمودند انقلاب ما مرهون زنان است. این نگاه امام (ره) بود که موجب شد شاهد شکوفایی توانمندیها، استعدادها و ظرفیتهای زنان در همه عرصهها باشیم.
وی خطاب به بانوان کارآفرین افزود: شما در کارآفرینی پیشرو هستید و توانستید بر موانع و مشکلات چیره شوید. ۶۰ درصد دختران ما تحصیلکرده هستند و ۳۰ درصد تحصیلات تکمیلی دارند. ما زنان متخصص کم نداریم و نمیگوییم سهم زنان در اقتصاد ۵۰ درصد باشد، اما اکنون این سهم بین ۶ تا ۱۶ درصد است که مناسب نیست.
رحمانی تصریح کرد: باید فرهنگ کار را در جامعه ترویج کنیم و زنان کارآفرین میتوانند در این زمینه نقشآفرین باشند. مهمترین سندی که پیش رو داریم برنامه هفتم است، نظرات و دیدگاههای شما میتواند در قالب احکام در این برنامه لحاظ شود. قوانین ما مترقی و خوب است اما در اجرا مشکل داریم.