به گزارش راهبرد بانک، این گروه پس از اقدام واشنگتن و بروکسل در اعمال تحریمهای سخت گیرانه علیه مسکو به تلافی حمله نظامی به اوکراین، درخواستهای مکرر آمریکا و آژانس بین المللی انرژی برای تولید بیشتر نفت و مهار افزایش قیمتها را نادیده گرفته است.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی که در میان اعضای اوپک ظرفیت مازاد تولید قابل توجه دارند، در برابر درخواستها برای تولید بالاتر ایستادگی و اعلام کرده اند این گروه باید از سیاست جدا بماند و به توازن بازارهای نفت متمرکز شود.
وزیران اوپک پلاس در نشست روز پنج شنبه با افزایش تولید به میزان حدود ۴۳۲ هزار بشکه در روز در ماه مه موافقت کردند.
در این بین، دولت آمریکا در حال بررسی آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک است و آژانس بین المللی انرژی که شامل ۳۱ کشور صنعتی است، قرار است روز جمعه برای تصمیم گیری درباره آزادسازی گروهی نفت دیدار کند.
اوپک پلاس هشدار داده است اقتصاد جهانی از مناقشه طولانی در اوکراین آسیب بزرگی خواهد دید.
در حالی که آژانس بین المللی انرژی روی طرح آزادسازی نفت از ذخایر اضطراری کار می کند، گروه اوپک پلاس تصمیم گرفت استفاده از آمار این آژانس را متوقف کرده و اطلاعات شرکتهای مشاوره وود مک کنزی و ریستاد انرژی را جایگزین آن کند.
اوپک پلاس از این اطلاعات برای ارزیابی تولید نفت و برآورد پایبندی کشورهای مشارکت کننده در توافق نفتی استفاده می کند.
آژانس بین المللی انرژی به دولتهای غربی درباره سیاست انرژی مشاوره می دهد و آمریکا تامین کننده مالی اصلی این سازمان است. این سازمان در بیانیه ای اعلام کرد اطلاعات و تحلیلهای آژانس بین المللی انرژی دقیق و بی طرف است و آپدیتهای ماهانه این سازمان درباره تولید اوپک برای حمایت از شفافیت، در دسترس عمومی قرار خواهد گرفت.
آژانس بین المللی انرژی در فوریه با بازبینی برآورد مقدماتی خود از تقاضای جهانی به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز که حدود یک درصد از بازار جهانی نفت به میزان ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است، باعث شگفتی بازار شد.
بعضی از اعضای اوپک پلاس از اطلاعات آژانس بین المللی انرژی انتقاد کرده و گفته اند در موارد متعدد نادرست بوده است. همچنین اعلام کردند این آژانس علیه سرمایه گذاری بیشتر در بخش هیدروکربن توصیه و پیش بینی کرده است با حرکت به سوی انرژیهای پاک، در آینده تقاضا برای نفت کاهش پیدا می کند.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی هفته جاری در کنفرانسی گفته بود موسساتی مانند آژانس بین المللی انرژی باید واقع گرایانه تر باشند و اطلاعات گمراه کننده را منتشر نکنند.
بر اساس گزارش رویترز، در آستانه کنفرانس اقلیمی سال میلادی گذشته سازمان ملل متحد، آژانس بین المللی انرژی توصیه کم سابقه ای را منتشر و اعلام کرده بود پروژه های سوخت فسیلی جدید نباید پس از سال ۲۰۲۱ راه اندازی شوند در حالی که ریستاد انرژی پیش بینی کرده بود برای تامین تقاضا، به صدها میدان نفتی جدید نیاز است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.