توسعه ۱۰ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر دستاورد مهم دولت سیزدهم

توسعه ۱۰ هزارمگاواتی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یکی ازبرنامه‌های مهمی بود که «علی اکبر محرابیان» به عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم آن را مطرح کرد و این مهم اکنون اجرا است.

به گزارش راهبرد بانک، براساس قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) دولت باید سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک را تا پایان اجرای برنامه، حداقل به پنج درصد برساند.

ماده ۵۰ قانون برنامه ششم توسعه تاکید دارد که دولت مکلف است سهم نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک را با اولویت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) با حداکثر استفاده از ظرفیت داخلی تا پایان اجرای قانون برنامه (سال ۱۴۰۰) به‌ حداقل پنج درصد ظرفیت برق کل کشور برساند.

همچنین براساس تصویب‌نامه هیات وزیران در سال ۹۵ و با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر شده وزارتخانه‌ها، موسسه‌ها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی، بانک‌ها، شهرداری‌ها، براساس فهرستی که وزارت نیرو تعیین و منتشر کرده،   وظیفه دارند در دو سال دست‌کم ۲۰ درصد از برق مصرفی ساختمان‌های خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تعیین کنند.

وقتی دولت قبل قانون را نادیده گرفت

با وجود این الزام قانونی آن گونه که باید و شاید استفاده از انرژی های تجدیدپذیردر دولت قبل جدی گرفته نشد. دولت قبل با عدم ساخت نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید برق باعث افزایش خاموشی‌ها در کشور بود.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و انتخاب «علی اکبرمحرابیان» به عنوان وزیر نیرو توجه به این منبع مهم تولید انرژی مورد توجه جدی قرار گرفت.

دولت سیزدهم کار را شروع کرد

در همین رابطه «علی اکبر محرابیان» توجه به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌خصوص توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی را از رئوس برنامه‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم عنوان کرد و با تشکر از بیانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب در حمایت از توسعه انرژی‌های پاک، گفت: با آغاز به‌کار دولت سیزدهم، وزارت نیرو احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در مدت چهار سال اعلام کرد و این موضوع مهم در دستور کار سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) قرار گرفت.

پس از این سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران تلاش خود را برای این توسعه کم نظیر بکار گرفت و در این رابطه «محمود کمانی» رییس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با کمک سرمایه‌گذاران بخش خصوصی احداث می‌شود.

وی فزود: این میزان نیروگاه انرژی‌های تجدید پذیر طی بازه زمانی چهار ساله احداث خواهد شد. انرژی‌های تجدیدپذیر کشورمان شامل خورشیدی، بادی، برق آبی کوچک، زیست توده و توربین انبساطی است که همه اینها تنها یک درصد سهم نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند که سهم بسیار ناچیزی است. اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدید پذیر کشور حدود ۹۰۰ مگاوات است که ۳۱۰ مگاوات نیروگاه بادی و ۳۹۰ مگاوات خورشیدی است.