به گزارش راهبرد بانک، براساس قیمت بازار آزاد محصولات سایپا در تاریخ یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴، ساینا S اتوماتیک مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۶۴۵ میلیون تومان به فروش میرسد و شاهین پلاس اتوماتیک AT۶ مدل ۱۴۰۳ حوالی ۱ میلیارد و ۳۱۰ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین سهند S دنده ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ به قیمتی معادل ۵۵۰ در بازار آزاد معامله میشود. کوییک GX H دنده ای مدل ۱۴۰۳ – ESC نیز حدود ۵۱۰ میلیون تومان در بازار ارزش دارد. قیمت بازار کوییک SR دنده ای مدل ۱۴۰۳ با استاندارد ۸۵ گانه چیزی حدود ۵۱۰ میلیون تومان تعیین شده است. براساس قیمت بازار خانواده کوییک، کوییک دنده ای S دنده ای مدل ۱۴۰۴ با استاندارد ۸۵ گانه در بازار آزاد نزدیک به ۵۳۵ میلیون تومان قیمت دارد. لیست کامل قیمت محصولات سایپا در تاریخ دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ را مطالعه کنید.
مسیح فرزانه، کارشناس خودرو، دربارهی بازگشت تعرفه خودروهای برقی و هایبرید به تعرفهی سال ۱۴۰۳ گفت: لوایح بودجه ۱۴۰۴ که منتشر شد عملاً آنچه مصوب شد تعرفه کلیه خودروها را ۱۰۰ درصد در نظر گرفتند که درصورت اجرا برای تمامی خودروهای برقی و هیبرید و عموم مدلهای بنزینی باعث افزایش قیمت میشد. سال که تمام شد ابهامی شکل گرفت مردم و فعالین و کارشناسان میپرسیدند شما تعرفه را ۱۰۰ اعلام کردید اما تعرفهی برقی ها ۴ و هیبرید ها ۱۵ و در بنزینیها به تفکیک حجم موتور از زیر هزار سی سی تا ماکزیمم ۲۵۰۰ سی سی از ۲۰ تا ۱۳۵ درصد باید اعداد متفاوتی باشد و تعرفه تجمیعی عموما وجود ندارد.
این تعرفه ۱۰۰ درصدی سبب شده برای برخی از خودروهای بنزینی از جمله ۲ هزار تا ۲۵۰۰ سی سی سود بازرگانی تا حدودی تعدیل یعنی از ۱۳۵ به ۱۰۰ ولی برای خودروهای برقی و هایبرید باعث جهش شد. تعرفه یا همان سودبازرگانی جدای از مالیاتهای گوناگونی است که بر قیمت خودروی وارداتی تحمیل میشود و عدم نگاه کارشناسی به تعرفه باعث ایجاد یک اشفتگی بین فعالین شد. مگر میشود عدد ۱۰۰ درصد را برای تمامی خودروها اعلام کرد؟ در جلسهی هیئت وزیران یکی از مواردی که آقای عارف هم روی آن تأکید داشتند، بازگشت تعرفههای خودروهای هیبریدی و برقی یعنی رقم ۱۵ و ۴ یعنی همان مصوبات سال ۱۴۰۳ بود.
او افزود: این خبر در دو هفتهی تعطیلات نوروز باعث شد یک سری از افراد قیمتهایشان را در ابعاد وسیعی و خیلی غیر منطقی عموما در پلت فرمها افزایش دهند. امروز ۱۷ فروردین است اما بازار خودرو همچنان حرکت نکرده است. بازار هنوز شکل خود را نگرفته و این قیمتها صرفاً در فضای مجازی مطرح شد اما با توجه به تغییر منشا ارز واردات به دلار حواله ۶۸ هزار تومان و تغیبر تعرفه بنزینی ها و افزایش مالیاتها و دستمزدها و…در ۱۴۰۴ ایجاد اصلاح قیمتی در بازار خودرو پس از به حرکت در آمدن رسمی بازار اصلا اتفاق عجیبی نیست. آن اعدادی که در تعطیلات نوروز دربارهی خودروهای برقی و هایبرید مطرح میشد، منجر به معامله نشده است. بازار عرف خود را بر پایهی قیمت قولنامه میگذارد.