شاخص‌های مالی بانک‌های اسلامی در اردن

ارزش کل دارایی‌های بانکداری اسلامی اردن در پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ به ۱۱٫۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۶ درصدی را تجربه نموده است.

به گزارش راهبرد بانک،  به نقل از پرتال بانکداری اسلامی، بانک‌های اسلامی اردن با هدف پاسخ‌گویی به نیازهای اقتصادی و اجتماعی افراد، خدمات بانکی و مالی را به صورت غیرربوی ارائه می‌کنند و به طور خاص، اهداف ذیل را دنبال می‌نمایند: 

  • تحکیم پیوند مردم با نظام بانکی از طریق ارائه خدمات غیرربوی و با اهتمام به ارائه خدماتی که موجب احیای اشکال هم‌یاری اجتماعی بر اساس منافع مشترک می‌گردد.
  • گسترش روش‌های جذب پس‌اندازها و سوق‌دادن آن‌ها به سمت مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری با استفاده از شیوه‌های بانکی غیرربوی.
  • ارائه تسهیلات برای رفع نیاز بخش‌های گوناگون به خصوص بخش‌هایی که استفاده از تسهیلات بانکی ربوی برای آن‌ها ممکن نیست.

لازم به ذکر است، بانک اسلامی اردن به عنوان اولین بانک اسلامی با طرحی شفاف و متناسب با بانکداری بدون ربا از سال ۱۹۸۳ در این کشور آغاز به فعالیت نموده است. بانک مذکور نقش مهمی در تقویت بانکداری اسلامی این کشور از طریق بکارگیری فن‌آوری‌های روز و ارائه خدمات بانکی مناسب به شهروندان اردنی ایفا می‌نماید.

بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده، ارزش کل دارایی‌های بانکداری اسلامی در اردن طی سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹، حدود ۱۱٫۶ میلیارد دلار بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل از رشد ۶ درصدی برخوردار بوده است. بانک‌های اسلامی در سه ماهه دوم ۲۰۱۹، سود ناخالصی (قبل از کسر مالیات، زکات و غیره) به میزان ۲۱۶ میلیون دلار را به خود اختصاص داده‌اند که با افزایش ۱۰٫۵درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است. میزان تسهیلات اعطایی بانک‌ها نیز از سال‌ ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، ۱٫۱ برابر شده و به ۸٫۷ میلیارد دلار افزایش یافته است که به ترتیب عقود مرابحه و اجاره/ اجاره به شرط تملیک بیشترین سهم را در اعطای تسهیلات به خود اختصاص می‌دهند.

 

منبع : ایبنا