به گزارش راهبرد بانک،هزاران سال است که خرما، غذای اصلی بسیاری از جوامع است. اعتقاد بر این است که این میوهی کوچک گرمسیری حاوی ارزش غذایی و فواید سلامتی و اقتصادی قابل توجهی است. مطالعات اخیر نشان میدهد این ترکیبات با کاهش بروز بیماریهای قلبی – عروقی و بهبود سلامت کلی بدن در ارتباط هستند. در سالهای اخیر از دانه خرما برای تولید مواد غذایی، مانند نان و نوشیدنیهای گرم نیز استفاده شده است.
دانه خرما سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که از آسیب به ساختار DNA بدن جلوگیری میکنند. علاوه بر این، دانه خرما به دلیل داشتن مواد معدنی متعدد در تقویت سیستم ایمنی و اعصاب نیز موثر است. ارزش غذایی خرما و هسته آن، این میوه را به یکی از منابع غذایی مهم تبدیل کرده است. علاوه بر این، هسته این میوه ارزشمند فواید زیر را داراست.
اصلیترین مصرف دارویی دانه خرما برای افراد دیابتی و کمک به کنترل قند خون است. این پودر خارقالعاده دارای خواص تولید انسولین است. اگر فردی دیابت و قند خون بالا دارد، بهتر است به مدت یک هفته روزانه سه فنجان قهوه هسته خرما بنوشد.
دانه خرما سرشار از آنتی اکسیدان است که از آسیب به ساختار DNA بدن جلوگیری میکند. علاوه بر این، دانه خرما به دلیل داشتن مواد معدنی متعدد در تقویت سیستم ایمنی و اعصاب موثر است.
هسته خرما که ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن خرما را تشکیل میدهد، به طور متوسط ۱.۷۳ درصد فیبر غذایی داشته و به عبارت بهتر منبع غنی فیبر غذایی است.
دانه خرما به درمان سنگ کلیه و بیماریهای مثانه کمک نموده و حاوی چندین ترکیب دارویی است که یکی از آنها در بدن مانند کورتون عمل میکند. از اینرو برای درمان ناراحتیهای کلیه و مثانه، التهاب و بیماریهای عفونی مجاری ادراری نیز مفید است. در سایت دکتر کرمانی تاکید شده است ، هسته خرما خاصیت خردکنندگی داشته و با شکستن و له کردن سنگ کلیه به دفع راحتتر آن کمک میکند. دانه خرما سرشار از پروآنتوسیانیدین بوده و محافظ کبد و کلیه در برابر هر گونه آسیب است. افرادی که از سنگ کلیه یا مثانه رنج میبرند، میتوانند دانههای خرما را کوبیده، دم کرده و روزی دو بار از این دمنوش میل کنند.
دانه خرما به درمان سنگ کلیه و بیماریهای مثانه کمک میکند.
تحقیقات نشان میدهد آنتی اکسیدان هیدرولیز پروتئین هسته خرما میتواند به عنوان یک ماده غذایی کاربردی بالقوه برای بهبود سلامت استفاده شود. دانه خرمای ایران، یکی از منابع غنی و شناخته شده آنتی اکسیدانهای طبیعی برای مصارف دارویی و تجاری در جهان است.
هسته خرما از نظر شیمیایی، حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، روی، کادمیوم، کلسیم و پتاسیم است. اسیدهای چرب اشباع، شامل اسیدهای استئاریک، پالمیتیک و اسیدهای چرب غیراشباع شامل اسیدهای لینولئیک و اولئیک هستند که میتوانند عملکرد آنزیم آلفا-۵ ردوکتاز را کنترل کنند.
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما با کمک دانه خرما درد دندان تسکین مییابد. کافی است کمی پودر دانه خرما روی دندان پاشیده شود و بدینترتیب، درد دندان کاهش یابد.
در بازار قیمت یک کیلوگرم خرمای کبکاب درجه یک مبلغ ۷۱ هزار و ۹۰۰ تومان و قیمت یک کیلوگرم خرمای هلیله مبلغ ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده است.
*راهبرد بانک، دخل و تصرفی در قیمتها ندارد و قیمتهای درج شده مربوط به سایتهای فروش اینترنتی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.