به گزارش راهبرد بانک، طی هفت روز اخیر بازار طلا و سکه تنها دو روز میانی هفته را فعالیت داشت. سایر روزهای هفته جاری بازار معاملات پشتخطی داغ بود و بازیگران پر قدرت طلا و سکه به قیمتها خط میدادند.
در یک هفته گذشته قیمت سکه در میان بازارهای مالی بیشترین رشد قیمت را داشت و بیشترین بازدهی را از آن خود کرد. بهرغم اینکه کارشناسان اقتصادی معتقدند بازارساز با خبردرمانی و کنترل بازار، قیمت دلار و به دنبال آن طلا را سرکوب میکند و بدون این فشارها نرخ ارز و طلا میتواند روند افزایشی بگیرد، اما فعالیت برخی فعالان پر قدرت بازار طلا در بازار فلز زرد را نمیتوان نادیده گرفت.
برخی فعالان بازار میگویند برخلاف ارز، بازار طلا و سکه بازیگران پر قدرتی دارد که در برخی مقاطع میتوانند حتی به بازار ارز نیز مسیر دهند.
کارشناسان بازارهای مالی با تکیه به نوسانات قیمت دلار معتقدند قیمت طلا و سکه نیز از همین نوسانات پیروی میکند. سکه همیشه حباب دارد و معمولا در رشد قیمت، حباب بزرگتر و در ریزشها حباب کوچکتر میشود.
در روزهای گذشته اخبار مربوط به افزایش فعالیتهای نظامی آمریکا در خلیج فارس و مانورهای نظامی ایران سیگنال افزایش تنش میان دو کشور را به بازارهای مالی داد، اما به تعبیر کارشناسان سیاسی این موضوعات جنبه بازدارنده دارد و جای نگرانی نیست.
از سوی دیگر، بازارهای مالی با موضوع انحلال کانون صرافان مواجهاند که در میانه هفته گذشته روند قیمتها در بازار فلز زرد را به شکل شارپی بالا برد.
حال باید دید با بازگشایی بازارها در روز شنبه، ۱۴ مرداد، بازارهای مالی در چه مسیری حرکت میکنند.
روز گذشته دوازدهم مرداد تمام قطعات سکه با همان ارقام روز قبل معامله شدند. قیمت سکه امامی با رقم ۲۹میلیون و ۴۹۶ هزار تومان مبادله شد. سکه بهار در کف کانال ۲۶ میلیون تومانی قرار گرفت.
نیم، ربع سکه و سکه گرمی به ترتیب با قیمت ۱۵ میلیون و ۹۵۰ و ۱۰ میلیون و ۹۵۰ و شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شدند.
هر مثقال طلای ۱۸ عیار با رقم ۱۰ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان و هر گرم طلا ۱۸ عیار نیز با قیمت دو میلیون و ۳۹۰ هزار تومان به معامله رسیدند. طلای دست دوم نیز با قیمت دو میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به کار خود پایان داد.