به گزارش راهبرد بانک،بیست و سومین نشست سران اجلاس سازمان همکاری شانگهای در دهلی نو به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
نخستوزیر هند در ابتدای این نشست از پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و امضای یادداشت الحاق بلاروس به سازمان همکاری شانگهای استقبال کرد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشور نیز بهعنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای قرار است تا در این اجلاس به ایراد سخنرانی بپردازد.
شی جین پینگ، رئیسجمهور کشور چین نیز در این نشست در خصوص عضویت ایران گفت: در نشست امروز از ایران به عنوان عضو رسمی استقبال خواهیم کرد، به این کشور تبریک میگوییم.
وی همچنین گفت: سازمان همکاری شانگهای باید با تحریمهای یکجانبه و انقلابهای رنگین و دخالتهای قدرتهای بیگانه در امور کشورهای منطقه مقابله کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی در اجلاس وبیناری سازمان همکاری شانگهای گفت: سازمان همکاری شانگهای به شدت به پایه ریزی نظام عادلانه و چند قطبی پایبند است.
وی افزود: ایران به یکی از اعضای رسمی سازمان تبدیل شده و من از صمیم قلب به جناب آقای ابراهیم رئیسی تبریک میگویم. ایران میتواند ظرفیت جدیدی را به سازمان اضافه کند و روسیه همواره از عضویت ایران حمایت کرده است.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان درباره الحاق کامل ایران گفت: به رئیسی ریاست جمهوری ایران الحاق به سازمان شانگهای را تبریک میگویم.
وی ادامه داد: ما واقعا در دوران بسیار حساسی قرار داریم و در دنیا شاهد تحولات بسیار عظیمی در حوزه اقتصادی و امنیتی و اجتماعی است. سازمان شانگهای میتواند تاثیری در زمینه صلح و امنیت و ثبات داشته باشد و ارزش شانگهای امروز بیشتر است.
امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان ضمن تبریک به ایران به مناسبت پیوستن به سازمان همکاری شانگهای، از امضای تفاهم نامه بلاروس برای پیوستن به این سازمان استقبال کرد.
نخست وزیر هند نیز از الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای و امضای تفاهم نامه قصد الحاق بلاروس به سازمان همکاری شانگهای استقبال کرد.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این نشست گفت: این نشست در حالی برگزار شده که ما شاهد افزایش تنشها در جهان هستیم. در ۳ حوزه میتوان با همدیگر کار کرد. اول، بحران اقلیمی است؛ من توافق همبستگی اقلیمی را پیشنهاد دادم. از کشورها درخواست کردم دست به دست هم دهند. دوم، انسانها به سمت فناوریهای نوین و جدید مانند هوش مصنوعی میروند. این نیازمند همکاری برای ایجاد شبکهای برای مقابله با چالشهای جدید است. سوم، شاهد تورمهای بسیاری بودیم. بعد از کرونا ساختار مالی جهانی آن ویژگی دارای عدالت را ازش محروم شد. نظام بانکی چند پاره شد و میلیاردها دلار به اقتصادهای دنیا ضرر رساند. ما به دنبال کاهش بی عدالتی هستیم و من خواهان تعامل با شما هستم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.