رئیس اتحادیه طلا و جواهر می گوید، مهمترین پیش شرط برای ایجاد آرامش در بازار طلا، بازگشت ثبات به اقتصاد کشور بویژه حوزه ارز است و مادامی که دولت در این زمینه موفق عمل کند، مردم نیز میلی برای تبدیل سرمایه به مسکوکات طلا ندارند.
به گزارش راهبرد بانک ،آیت محمدولی» روز شنبه در گفت و گو یی اظهار داشت: در سال ۹۷ کسب و کار فعالان صنعت طلا و جواهر چنگی به دل نزد زیرا نوسان های شدیدی در اقتصاد بوجود آمد که ناشی از تلاطم های ارزی بود. وی با ابراز امیدواری از اینکه در سال ۹۸ بازار طلا نسبت به سال گذشته بهبود یابد و شرایط سال گذشته در بازار تکرار نشود، اظهار داشت: تحقق این امر پیش شرط هایی دارد که مهمترین آن موفقیت سیاستگذاران اقتصادی در مدیریت اقتصاد و بازار است؛ اگر مدیریتی که در نیمه دوم پارسال اجرایی شد، تداوم باید، می توان به آینده امیدوار بود. محمدولی یادآور شد: در نیمه نخست پارسال شاهد تلاطم های ارزی در کشور بودیم که نوعی سردرگمی در همه بازارها از جمله طلا، جواهر و سکه را رقم زد؛ تقاضا در بازار سکه و ارز تشدید شد و قیمت ها به صورت تصاعدی بالا رفت. این فعال صنفی اظهار داشت: هرچند که مدیران و تصمیم گیران نیز در این مدت دست روی دست نگذاشته بودند و تلاش می کردند که بازارها را آرام کنند اما موفقیت آمیز نبود؛ در هر حال در نیمه دوم سال تصمیم های بهتری برای مدیریت بازار ارز گرفته شد که اثر خود را هم گذاشت و از التهابات کاسته شد. محمدولی با یادآوری اینکه شرایط التهابی در بازار در نیمه نخست پارسال سبب شد تا مردم به خرید طلای آبشده، خام و مسکوکات تمایل پیدا کنند، اظهار داشت: تقاضایی که از مردم داریم، این است که برای سرمایه گذاری به حوزه هایی که تخصص ندارند – بویژه طلای خام و آبشده – ورود نکنند.
** مصنوعات طلا بخرید رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با ابراز امیدواری به اینکه در سال ۹۸ داد و ستد بین فعالان اقتصادی و اصناف از رونق بهتری برخوردار شود، به مردم توصیه کرد به جای خرید طلای خام و آبشده، به مصنوعات طلا روی بیاورند تا این صنعت نیز از شرایط رکودی خارج شود. محمدولی اظهار داشت: نگاه مردم بابت پرداخت «اجرت ساخت» باید تغییر کند؛ نباید اینگونه تصور شود که این اجرت پولی اضافی است که طلاسازان از مردم می گیرند بلکه باید این نگاه را داشت که طلای ساخته شده شناسنامه دار است و حتی اگر نیم درصد ایراد داشته باشد، خریدار می تواند از طریق اتحادیه طلا شکایت خود را پیگیری کند. وی افزود: این در حالیست که طلای آبشده فاقد هرگونه شناسنامه است و بررسی میزان عیار و خلوص دقیق آن تخصص می خواهد که هر کس توان و مهارت آن را ندارد. وی اظهار داشت: اگر کسی طلای آبشده خرید و عیار آن پایین بود، مقصر آن صنعت طلا و جواهر نیست بلکه ناشی از عدم آگاهی و داد و ستد با دلالان سرپایی است.
** منتظر اصلاح مالیات بر ارزش افزوده طلا هستیم رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه در سال ۹۸ لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده به تصویب نهایی مجلس برسد، اظهار داشت: یکی از بندهای این لایحه به مالیات بر ارزش افزوده طلا اختصاص دارد؛ در سال های گذشته اخذ مالیات ۹ درصدی از طلا و جواهر اثر منفی بر این صنعت گذاشته و سبب شده تا صنعت طلا دچار رکود شود. محمدولی ادامه داد: سال گذشته اتحادیه طلا رایزنی های بسیاری را با سازمان مالیاتی و نمایندگان مجلس برای اصلاح مالیات بر ارزش افزوده بخش طلا داشت و در نهایت نظر اتحادیه مبنی بر اینکه نباید از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود، پذیرفته شد؛ امیدوار بودیم لایحه دولت در سال ۹۷ به صحن مجلس بیاید اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. وی اظهار داشت: به تازگی نمایندگان مجلس وعده داده است که در بهار امسال این لایحه در صحن مجلس مطرح می شود.
** استقبال از تسهیل واردات طلای خام رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با استقبال از تصمیم سال گذشته دولت برای تسهیل واردات طلای خام و شمش طلا به کشور اظهار داشت: اینکه واردات شمش طلا از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شود، تصمیم درستی بود که گرفته شد زیرا اگر می خواهیم این صنعت رونق یابد، باید موانع کار را برطرف کنیم تا توان رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشیم. محمدولی در عین حال افزود: با این وجود واردات شمش طلا از گمرک کمی زمانبر است و بین ۱۰ تا ۲۰ روز طول می کشد به همین دلیل جلساتی را با وزارت صنعت و بانک مرکزی داشته ایم و آنها قول داده اند که در فروردین ماه موانع را رفع کنند. وی یکی از این مشکلات را نگهداری شمش طلا در گمرک دانست و گفت: برای نمونه در گمرک فرودگاه باید صندوق های ویژه ای برای نگهداری شمش طلای وارداتی تعبیه شود تا واردکنندگان با خیال راحت محموله های خود را وارد کنند که امیدواریم به زودی این مشکل رفع شود
این مطلب بدون برچسب می باشد.