به گزارش راهبرد بانک، محله یوسفآباد، محلهای اصیل و قدیمی است که در زمینهای فردی به نام میرزا یوسف مستوفیالممالک، یکی از رجال دوره قاجاریه بنا شده است؛ زمینهایی که در تصرف روسیه بود، سپس به کارمندان دولت شاهنشاهی فروخته و در نهایت نیز از سوی میرزا یوسف آشتیانی آباد شد.
با وجود اینکه یوسفآباد از محلههای قدیمی تهران است و انتظار میرود بافتی قدیمی و سنتی داشته باشد، اما واقعیت امروز آپارتمانها و خانههای این محله تصویر دیگری را نشان میدهد.
هنوز هم خانههایی ویلایی با متراژ بالا در یوسفآباد وجود دارد، اما اکثر ساختمانها نوساز و مدرن هستند. این مسئله باعث شده است قشر متفاوتی از لحاظ سنی در این محدوده سکونت داشته باشند.
هر چند که در گذشته یوسفآباد در محدوده شمال غربی تهران قرار داشته، اما امروزه به دلیل گسترش محدوده جغرافیایی شهر تهران، این محله در مرکز شهر و در منطقهی ۶ شهرداری این کلانهشر واقع شده است.
یوسفآباد از غرب به بزرگراه کردستان و محله امیرآباد و از شرق به خیابان ولیعصر میرسد، این محله از سمت شمال نیز به بزرگراه همت و از جنوب به خیابان دکتر فاطمی محدود میشود.
وجود دو اتوبان همت و کردستان رفت و آمد را در این محدوده تسهیل کرده است. همچنین دو خط مترویی که از این محله میگذرد، باعث راحتی افرادی است که از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند، اما با وجود این موارد یوسفآباد از حجم ترافیکی بالایی برخوردار است که باعث شده در منطقه طرح ترافیک قرار بگیرد.
قیمت آپارتمان در یوسفآباد همسو با دیگر مناطق تهران روندی صعودی را طی کرده است، اکنون آپارتمانهایی با بازه متراژ ۶۰ تا ۸۵ متر در این منطقه حدود پنج تا ۱۳ میلیارد تومان قیمت دارند؛ قیمتهایی که با توجه به سال ساخت، متراژ و امکانات ساختمان متغیر هستند.
در بین آگهیها واحدی مسکونی با متراژ ۸۰ متر، پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. سال ساخت این واحد به سال ۱۳۷۵ بازمیگردد و با وجود اینکه در طبقه چهارم واقع شده است ساختمان از هیچ امکاناتی برخوردار نیست.
همچنین برای فایلی دیگر با عمری حدود ۳۱ ساله، پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت گذاشته شده و مانند فایل قبل با وجود اینکه در طبقه چهارم واقع شده است آسانسور و همچنین پارکینگ ندارد.
در بین آگهیها، واحدهای مسکونی با سن بنا کمتر از قیمت بیشتری برخوردار هستند. برای مثال واحدی ۶۵ متری که سال گذشته ساخته شده و هنوز کلید نخورده است هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.
همچنین واحد ۷۳ متری دیگری که سال ۱۳۸۲ ساخته شده است هشت میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد، به عبارت دیگر حدود متری ۱۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان. وجود آسانسور و پارکینگ در این ساختمان دلیلی برای گرانتر بودن این واحد مسکونی نسبت به باقی واحدها با همین متراژ و عمر است.
همانطور که گفته شد سن بنا تاثیر زیادی بر قیمت مسکن دارد و این مورد در فایلهای کلیدنخورده مشهودتر است. بر این اساس برای ساختمانی ۷۳ متری و کلیدنخورده در محدوده خیابان اسدآبادی که ساختمان آن نیز از انباری، پارکینگ و آسانسور برخوردار است، ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت تعیین شده است.
آنچه از بررسی فایلهای مسکن در منطقه یوسفآباد برمیآید مشخص است که قیمتگذاری در حوزه مسکن بهطور کلی از استاندارد و ضوابط خارج و به عمری سلیقهای تبدیل شده است. این معضلی است که تمامی محلات تهران و حتی شهرهای دیگر در آستانه فصل معاملات مسکن با آن دست و پنجه نرم میکنند.